Find din motivation og hold fast i den

 

Det er ikke alle, der finder det lige let at komme i gang med at træne. Det kan være svært at finde tid i en travl hverdag med fuldtidsjob, familie og andre fritidsinteresser. Derfor gælder det om at identificere sin personlige motivation, finde disciplinen til at holde fokus på målet og lave strategier for den daglige træning, der gør det nemt at få succes.


Videnskabelige studier har vist, at det tager 21 dage at kultivere en sund vane. Det er mindre end en måned. Snup én dag af gangen, så er du hurtigt godt på vej.


Husk, at 1 times træning kun er 4% af din dag. Med det rigtige perspektiv, kan du sagtens få træning passet ind i din virkelighed.


Vær realistisk


Først og fremmest gælder det om at være realistisk og sætte et opnåeligt mål for sig selv. Uanset hvor meget du træner, bliver du ikke høj og slank, hvis du er lille og tæt bygget.


Vær konkret


Beslut om du vil være stærkere, have bedre kondi, krympe et par tøjstørrelser eller noget helt fjerde. Vær konkret og sæt gerne visuelle mål, så har du hele tiden noget at forholde dig til. Det er din motivation.


En god gammel metode er at tage et målebånd og klippe en bid af for hver dag. På den måde kan du nemt overskue dine fremskridt og pludselig bliver det overkommeligt at nå målet.


Hav disciplin


Men motivationen gør det ikke alene. Der skal disciplin til. Motivation er bare avancerede dagdrømme, hvis du ikke finder viljestyrken til at gennemføre.


Hold fast i dine mål. Om 3 måneder vil du takke dig selv for det. Så snart du ser resultater bliver du afhængig af det. Sved mere, brok dig mindre. Du vil ikke altid være motiveret, kultiver disciplinen.


Hver eneste workout er fremskridt. Træn fordi du elsker din krop, ikke fordi du hader den.


Analyser dine behov


Fundamentet for din træning er ærlighed og indsigt.


Først skal du analysere hvilke træningsformer, der med allerstørst sandsynlighed kan give dig de resultater, som du gerne vil opnå. undersøg, hvad der passer til din psyke, din krop og din livsstil.


Find den rigtige træningsform


Hvis det der skal til for at få dig ud af døren er at du har en flok holdkammerater, der er mangler dig, hvis du ikke møder op, så meld dig til en af de mange sjove og udfordrende holdtræningsformer; fodbold, håndbold, basket osv.


Måske er dit liv svært at få til at passe i en skabelon med fast træning flere gange om ugen, så kan du smutte ned i træningscentret eller løbe en tur i skoven. Individuel træning behøver ikke betyde, at du træner alene. Allier dig med en træningsmakker eller flere. Meld dig i grupper på de sociale medier, hvor du kan finde folk at træne med der matcher dig i niveau og mål.


Har du egentlig mest behov for at isolere dig og fokusere på træning på dine helt egne præmisser er der masser af muligheder. Du kan cykle, løbe, svømme og lave gulvtræning af mange forskellige typer hjemme.


Brug apps til at tracke dine fremskridt


Her kan udfordringen være at komme i gang uden træningsmakker. Det er der heldigvis råd for. Log din træning på din smartphone, der er mange gode apps til formålet og overvej at dele dine mål med nogen du stoler på.


Allier dig med familien og vennerne


Måske er det din familie eller din bedste ven, som du kan aflægge regnskab overfor, hvis det er sådan du bedst finder disciplin til at holde fast. Det kan være meget lettere at få løftet vægte hjemme i stuen, hvis man ved, at resultaterne bliver tjekket og kommenteret kærligt i næste uge.


Brug de sociale medier


Du kan også gå planken ud og skrive om dine mål og fremskridt på Facebook, så alle vennerne kan følge med. På den måde kan I inspirere hinanden både med ros og opmuntring og med kærlig “hån”, når det er relevant.


Rejs dig, hver gang du falder


For selvfølgelig fejler du ind i mellem. Det gør alle. Du får influenza. Der er et møde, som simpelthen ikke kan udsættes. Der er bare dage, hvor rumpen er tungere end andre. Og der er perioder, hvor det kan være svært at bygge muskler, eller tabe sig. Al træning har plateauer. Det er helt naturligt. Du er menneskelig. Du fejler. Det er ok.


Forskellen mellem succes og fiasko er om du lader tilbageskridt slå dig ud, eller om du rejser dig op og kommer i gang igen.


Kilde : FitNews.dk


Privatlivspolitik Cookiepolitik Vilkår og betingelser